Televisió
Mèdia 16/02/2011

La mala audiència condemna 'Operación Triunfo', que s'acabarà precipitadament diumenge

El reality s'ha quedat amb un share mitjà del 13,7% en aquesta vuitena edició. Telecinco ha decidit cancel·lar-lo després de 6 programes

Albert Castellví
1 min
Pilar Rubio presenta 'Operación Triunfo'

BarcelonaOperación Triunfo s'acabarà aquest diumenge. Encara queden dotze concursants a l'acadèmia, però les males xifres d'audiència que està aconseguint la vuitena edició del concurs l'han condemnat. En la gala d'aquesta setmana, els alumnes faran la seva última actuació, després de la qual el jurat i el públic proclamaran el guanyador del concurs.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La gala inaugural d'aquesta vuitena edició d'OT va reunir davant la pantalla 2.778.000 espectadors al conjunt de l'Estat (un 17,7% de quota de pantalla), però des de llavors sempre ha quedat per sota del 14%. Ni tan sols l'intent d'aquesta setmana de traslladar la gala a dilluns, en comptes de diumenge com s'havia fet fins ara, no va servir per fer pujar les xifres: menys de 2 milions d'espectadors i un 13% de share. La mitjana de les 5 edicions emeses fins ara es queda amb el 13,7% de quota i 2.229.000 seguidors.

La notícia de la suspensió del concurs, doncs, no era imprevisible. Tot i el retorn de Nina com a directora de l'acadèmia, i el reclam de Pilar Rubio com a presentadora del concurs, Telecinco no ha aconseguit reflotar un concurs que havia anat perdent seguiment edició rere edició, i que ara ja s'havia convertit en totalment insostenible. La notícia s'ha convertit en un dels temes del dia a Twitter, on molts seguidors del concurs reclamen que se segueixi emetent a través de la xarxa. Altres usuaris crítics amb el programa, però, es mostren satisfets amb la seva desaparició.

stats