Llei Sinde
Mèdia 19/12/2010

Una vintena de webs de descàrregues tanquen durant 12 hores en protesta per la "llei Sinde"

Series Yonkis, Mydescarga i Cinetube són algunes de les pàgines que han deixat de funcionar

Albert Castellví
2 min
Una vintena de pàgines de descàrregues ofereixen aquest missatge a la seva portada

BarcelonaUna vintena de pàgines web de descàrregues han decidit portar a la pràctica una curiosa forma de protesta contra l'anomenada "llei Sinde", que preveu que aquest tipus de pàgines es puguin tancar si així ho decideixen la comissió de la Propietat Intel·lectual del ministeri de Cultura i l'Audiència Nacional. La norma, que pretén lluitar contra la pirateria, ha estat molt criticada des del primer dia pels internautes i els reponsables dels portals de descàrregues, que consideren que es tracta d'un atemptat contra la llibertat d'expressió.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Pàgines com Series Yonkis, Mydescarga o Cinetube, entre d'altres, han deixat de funcionar de forma voluntària aquest migdia, i es mantindran tancades durant dotze hores com a acte de protesta. En comptes de la pàgina habitual, la portada d'aquestes webs ofereix ara el següent missatge: "Si s'aprova la llei Sinde, aquesta pàgina desapareixerà. Internet serà una televisió més, al servei del poder. Per la llibertat d'expressió a la xarxa. No a la censura. No a la llei Sinde. No al tancament de webs.

Les pàgines que s'han adherit a la protesta són: cinetube.es, foro.cinetube.es, seriesyonkis.com, peliculasyonkis.com, pordescargadirecta.com, divxonline.info, veocine.es, seriespepito.com, cinegratis.net, nuncamas.org, divxtotal.com, gamestorrents.com, estrenosdtl.com, todocvcd.com, moviesdvdr.com, mydescarga.com, subtorrents.com, torrentesx.com, peliculas21.com, series21.com, pelitube.net, filmixt.com, damedivx.com, El Rincón de Jesús.

stats