COMUNICACIÓ
Mèdia 15/03/2012

Els treballadors de TV3 s’adhereixen a la vaga general del 29 de març

El comitè d'empresa intentarà arribar a un acord sobre la programació i emetre només espais enllaunats

Ara
1 min
TV3

BarcelonaUns 300 treballadors de TV3 reunits en assemblea han votat –amb cinc abstencions i cap vot en contra– donar suport a la Vaga General del 29 de març.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Roser Mercader, membre del comité d'empresa de TVC, ha explicat a l'ARA que la intenció de la plantilla és arribar a un acord amb la departament de Treball sobre la programació –que es negociarà la setmana que ve– per tal que el màxim de treballadors que ho desitgi pugui fer vaga. En el cas que s'arribi a un acord, TV3 emetria només programes enllaunats: excepte uns serveis mínims exigits de Telenotícies, els altres espais serien gravacions i no s'emetria ni publicitat ni episodis nous de cap programa.

Si no s'arribés a un acord, els treballadors haurien de fer front a un dictat de serveis per part del Departament de Treball. En aquest cas, la plantilla s'hauria d'adequar als mínims que se'ls exigeixin, com ara assegurar un 50% dels Telenotícies.

Demandes del comitè de TVC

En l'Assamblea General de treballadors celebrada aquest dijous, el comitè d'empresa ha plantejat també els arguments en contra de la reforma laboral i les retallades socials i salarials en el finançament de la CCMA –aplicades per la Generalitat en el pressupost 2012–, així com la congelació de noves contractacions. També han criticat com aborden els grups parlamentaris la designació dels nous membres del Consell de Govern de la Corporació, "que no responen a criteris estrictes de competència professional sinó a un repartiment de llocs que a més només correspon a la majoria governamental i al seu aliat", segons ha manifestat el comitè d'empresa de TVC a través d'un comunicat.

stats