Eleccions
Mèdia 29/11/2010

Les eleccions, protagonistes al Twitter

Partits, mitjans i ciutadans han informat del desenvolupament de la nit electoral a través de la xarxa social

Acn
2 min
El #28n, a Twitter

BarcelonaLa xarxa social Twitter ha estat la protagonista d'aquesta jornada electoral. L'activitat frenètica a les etiquetes #28N i #e10 –consensuades pels usuaris per parlar de les eleccions– ha fet molt difícil de seguir el diàleg que s'hi ha generat. Els partits han aprofitat l'eina per relatar el minut a minut de la valoració dels resultats i, com en el món no virtual, per alegrar-se o lamentar-se pel seu resultat. Aquest bullici s'ha barrejat amb les notícies que hi han publicat els mitjans i amb les opinions –i en alguns casos bromes– dels internautes. Convé destacar que Twitter també ha estat notícia aquest 28-N per la suposada filtració d'una enquesta a peu d'urna de TV3.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera ha culminat la primera campanya 2.0 d'unes eleccions al Parlament de Catalunya en què les xarxes socials han agafat un destacat protagonisme. En aquesta última jornada, la xarxa Twitter ha pres especial protagonisme. Molts internautes han informat que anaven a votar fent servir l'etiqueta #jovoto i, en alguns casos, s'han saltat el secret de vot i han dit per quin partit s'havien decantat. Via Twitter també, CiU i PSC han anat donant les gràcies a aquells que els han confiat el seu vot.

A partir de les vuit del vespre, l'activitat a #28N i #e10 s'ha anat accelerant. Els partits han aprofitat Twitter per informar sobre el decurs de la valoració dels resultats. CiU ha fet 14 piulades; ICV, 13; C's, 11; el PSC, 8; el PPC, 3, i SI, 1. Entre les més destacades hi ha aquestes:

CiU: "Agraïm des de la humilitat i el màxim sentit de la responsabilitat a tots els que ens heu traslladat una felicitació. Junts aixecarem Catalunya"

ICV: Joan Herrera: "Som l'esquerra que no es resigna i des de demà serem una força resistent al carrer i al Parlament..."

C's: "Finalmente, gracias a los 105.827 rebeldes que han confiado este#28N en C's... No los defraudaremos!!"

PSC: "Felicito @ciu i Artur Mas i li desitjo encerts en aquesta nova etapa #presidentmontilla"

PPC: "Muchísimas gracias a todos!! El PPC consigue un resultado histórico: 18 diputados y 3a fuerza en el Parlament!"

ERC Ernest Benach: "Enhorabona a CiU i a Artur Mas, i feu bona feina per Catalunya. Nosaltres hem perdut, hem rebut vot de càstig i cal replantejar-se coses"

SI: "Moltes gràcies de tot cor! Comença el procés d'independència al Parlament de Catalunya. A treballar per la independència. ARA SI :)"

Una altra etiqueta molt rellevant ha estat la de CiU #unacatalunyamillor que, segons l'eina Tootwit, ha estat la tercera més utilitzada.

stats