Balears 19/12/2014

El Govern declara zones turístiques madures Magaluf, Peguera i Santa Ponça

Fins ara només tenia aquesta qualificació la Platja de Palma

Efe
2 min
Palmanova. / ISAAC BUJ

PalmaEl Consell de Govern ha aprovat aquest divendres les declaracions de Palmanova-Magaluf, Peguera i Santa Ponça com a zones turístiques madures, una qualificació que només tenia fins ara la Platja de Palma, ha informat el conseller de Turisme, Jaume Martínez.

L'objectiu d'aquesta declaració és impulsar l'activitat econòmica, la desestacionalització de l'oferta turística, el foment de la qualitat i la millora general d'aquests nuclis turístics del municipi de Calvià.

Per a això, l'administració autonòmica habilitarà els mecanismes perquè puguin realitzar-se les actuacions necessàries per a la recuperació i millora de les zones i impulsar la inversió privada.

Amb aquestes declaracions es dóna resposta a les sol·licituds de les associacions hoteleres de Palmanova-Magaluf, Peguera i Santa Ponça.

Aquesta declaració suposa que els projectes que es facin tindran la qualificació "d'interès autonòmic", de manera que s'acceleraran els tràmits administratius i l'execució de les obres.

A més, s'obliga hostals, pensions, posades, cases d'hostes, campaments de turisme, càmpings, habitatges turístics de vacances i habitatges comercialitzadors d'estades turístiques a presentar un pla de qualitat i a executar-lo en un termini de tres anys.

El contingut d'aquest pla serà: seguretat i habitabilitat, protecció contra incendis, condicions sanitàries, instal·lacions, serveis, conservació interior i exterior i mesures mediambientals (consums).

També s'obliga a presentar i executar aquests plans a l'oferta de restauració i entreteniment, és a dir, sales de festa, sales de ball, discoteques, cafès concert i clubs de platja, i als establiments d'esbarjo, esportius, culturals, lúdics i de turisme actiu.

A més, en la reunió d'avui el Consell de Govern ha aprovat el Pla Integral de Turisme de les Illes Balears (PITIB) 2015-2025, de manera que es dóna continuïtat al pla 2012-2015, i el seu objectiu ha estat apostar per la qualitat integral de la destinació.

El Pla Integral de Turisme de les Illes Balears ha estat concebut com un pla estratègic, tàctic i d'acció, i com un full de ruta que actua sobre tots els plans de la cadena de valor del turisme.

Com a tal, ha explicat el conseller, ha de ser dinàmic, ha d'estar fonamentat en l'anàlisi del mercat, la situació conjuntural actual i els resultats obtinguts i traçar nous objectius.

El PITIB 2015-2025 té com a prioritats estratègiques reposicionar les Illes Balears com a destinació i millorar la competitivitat a través de la qualitat.

A més, el Consell de Govern ha autoritzat avui la subscripció del conveni de col·laboració per a l'execució de les obres de la fase B del bulevard de la Platja de Muro. Aquest conveni se signarà entre el Consorci Borsa de Places i l'Ajuntament d'aquesta localitat.

El cost total del projecte és de 837.379 euros, finançats conjuntament entre el Consorci Borsa de Places, que hi aportarà 500.000 euros, i l'Ajuntament de Muro, que es farà càrrec de la resta.

També s'ha aprovat un altre conveni de col·laboració per a l'execució de les obres de construcció del recinte firal de Marratxí.

El cost total del projecte és de 840.568 euros, finançats conjuntament entre el Consorci Borsa de Places, que aportarà 500.000 euros, i l'Ajuntament de Marratxí, que pagarà la resta.

stats