Crònica 31/12/2011

ATURATS L'ajut de 400 euros es prorroga fins a l'agost

E.f.
1 min
L'ECONOMIA, AL CENTRE  L'estratègia econòmica centra les primeres passes i retallades del nou govern espanyol. La pròxima estació, la reforma al mercat de treball.

BARCELONAL'ajuda de 400 euros per a aturats que han esgotat la prestació per desocupació es prorrogarà mig any més a partir del febrer, segons va autoritzar ahir el consell de ministres. Les ajudes, que Zapatero ja va allargar aquest any, estaran vigents fins a l'agost.

Es tracta de 400 euros que reben les persones sense feina i que no tenen altres rendes, sempre que accedeixin a participar en itineraris de formació vinculats al programa Prepara. La ministra de Treball, Fátima Báñez, va xifrar en 300 milions d'euros el cost d'aquesta nova pròrroga, forçada per la situació del mercat laboral espanyol, que seguirà generant aturats i sense crear ocupació els mesos vinents. El ritme de sol·licituds de l'ajuda que esperava l'anterior govern socialista amb aquesta pròrroga era de més de 1.000 diàries. El creixent atur de llarga durada aboca cada cop més gent a aquesta via d'ingressos.

Reforma laboral inajornable

En paral·lel a la pròrroga d'aquesta protecció als aturats, la vicepresidenta del govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va insistir que la reforma laboral serà la més urgent i immediata a Espanya. El nou marc legislatiu laboral arribarà durant el primer trimestre del 2012 hi hagi o no acord entre els agents socials i la CEOE. Els primers van amenaçar ahir que els ajustos en aquesta línia forçaran protestes al carrer, mentre que la patronal defensava anar encara més enllà.

stats