APARCAMENTS I LOGÍSTICA: Abertis ven part de Saba a Torreal i Proa Capital
Crònica 19/05/2011

Abertis ven part de Saba a Torreal i Proa Capital

Abertis ha optat per vendre part de Saba als grups de capital risc Torreal i Proa. CaixaHolding seguirà com a accionista a l'actual filial d'aparcaments, amb un percentatge que no se sabrà fins al juliol.

Toni Garganté
2 min
Salvador Alemany, president d'Abertis, preveu aprovar la reordenació del grup d'infraestructures en la pròxima junta.

Barcelona.Abertis preveu aprovar en la junta del 21 de juny l'entrada en el capital de la filial d'aparcaments Saba Infraestructuras i en el negoci de logística de dos nous socis: les empreses inversores Torreal (Juan Abelló) i Proa Capital. CaixaHolding seguirà com a accionista de Saba, però en un percentatge que no se sabrà fins que acabi la segregació d'aquesta divisió d'Abertis.

Tampoc es coneixerà abans la part que es quedaran Torreal i Proa capital, perquè els actuals accionistes minoritaris del grup que presideix Salvador Alemany tenen l'opció de seguir com a socis de la nova Saba Infraestructuras o bé cobrar un dividend en metàl·lic de 0,67 euros per acció. Els títols que no vulguin els petits accionistes se'ls quedaran CaixaHolding, Torreal i Proa.

Aquestes dues empreses de capital risc han aconseguit entrar a Saba després que Abertis anunciés fa mesos que segregava la filial d'aparcaments, que no cotitzarà a la borsa, per donar entrada a nous socis. Torreal i Proa s'han imposat a l'oferta que van fer Magnum Capital (Ángel Corcóstegui) i Mutua Madrileña, segons informa Efe. La separació de Saba es farà amb un traspàs d'actius i una ampliació de capital de 400 milions d'euros. Els negocis segregats d'Abertis representen el 4,6% dels ingressos consolidats del grup i un 5,8% de l'actiu total.

La junta, que també ha inclòs en l'ordre del dia una ampliació de capital alliberada amb càrrec a reserves d'una acció nova per cada 20 d'antigues per un import total de 110,9 milions, tornarà 0,40 euros per acció en concepte de devolució d'aportacions i pagarà un dividend complementari de 0,30 euros. L'import destinat a pagament a l'accionista serà de 222 milions, cosa que representa un augment del 5% respecte a l'exercici 2009. El consell també ha acordat finalment aprovar un pla d'entrega d'accions per a determinats empleats.

Les caixes marxen

D'altra banda, la junta de finals de juny referendarà el nomenament com a consellers de Gonzalo Gortázar, director general de Criteria, i Antonio Tuñón, proposat per les societats Trebol i Admirabilia. Tots dos substitueixen el president d'Unicaja, Aurelio Medel, que va presentar la renúncia l'octubre passat i l'exdirector d'Unnim, Enric Mata, que la va fer efectiva a l'abril.

Aquests moviments al consell d'Abertis es relacionen directament amb la progressiva retirada de les caixes petites del seu capital durant els últims anys. El mateix camí va fer l'any passat CatalunyaCaixa, quan va vendre el 4% que mantenia del grup d'infraestructures.

stats