INCIDENTS EL DIA DE VAGA GENERAL
Crònica 20/01/2011

Absolt un jove acusat de pegar a un agent dels mossos el 29-S

Marta Català
2 min
Els incidents del 29 de setembre, el dia de la vaga general, al centre de la ciutat.

BarcelonaHa quedat demostrat que el dia 29 de setembre del 2010 Pau Suau no va pegar intencionadament amb la seva crossa a un agent antiavalots dels Mossos d'Esquadra, segons es desprèn de la sentència feta pública ahir en què s'absol el jove. Una segona sentència exculpa una noia també acusada pels incidents del 29-S, dia de vaga general.

Suau, que és coix, va ser detingut al passeig de Gràcia per fracturar presumptament un dit a un agent antiavalots colpejant-lo amb la crossa que usa per pal·liar la seva coixesa crònica. Ara el jutjat penal número 8 l'ha absolt dels càrrecs que se li imputen: "Per a mi és una sentència decebedora, perquè si no arribo a aconseguir les proves que demostren que no vaig fer res, haurien fet cas als mossos perquè la seva paraula té el principi de veracitat", explica.

Per exculpar-lo de les lesions, a la sentència el jutge fa referència a una prova aportada per un testimoni: un vídeo gravat pel periodista i professor universitari Manuel López per a la televisió del barri de Gràcia, Graciamon.tv, que, segons diu el text absolutori, demostra que no va ser l'acusat qui va colpejar a l'agent de manera intencionada, encara que va poder agredir-lo de inconscientment amb la crossa. De fet, un dels testimonis del judici contra l'acusat, que va tenir lloc la setmana passada, va assenyalar que quan el jutge va veure el vídeo, la vista oral es va acabar: "Va quedar clar que el Pau no va fer res", ha explicat el testimoni, Èric Lluent, a l'ARA.

El jove agredit, periodista, va quedar amb un amic per anar a la manifestació després de sortir de treballar: "Vaig tenir sort perquè em van detenir a la zona de periodistes". Suau denuncia que quan va entrar al furgó de la brigada mòbil dels Mossos van pegar-li: "Em van clavar quatre cops de puny a la cara i dos a l'estómac, i això què? Com que no tinc proves, no hi ha res", va exclamar. El jutjat també ha absolt una activista acusada de llançar pedres i bosses d'escombraries a la policia el 29-S a la ronda de Sant Antoni.

stats