INDÚSTRIA
Crònica 12/01/2012

Acaba l'ERO temporal a Derbi i la plantilla exigeix detalls del seu futur

Elena Freixa
1 min
Piaggio, propietari de Derbi,  ha garantit que la fàbrica de Martorelles no es tanca.

BARCELONALa plantilla de Derbi a Martorelles torna avui a la feina després de les vacances de Nadal i un cop acabat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal de l'últim trimestre. Els treballadors reprendran la producció de motocicletes sense saber encara els plans concrets del grup Piaggio a Catalunya, un cop descartat el tancament de la planta.

"Esperem una reunió en què se'ns expliqui què passarà amb la fàbrica i la plantilla", va explicar el portaveu de CCOO a l'empresa, Fernando Cornejo. La multinacional italiana ha previst una producció de 12.000 motos fins al juny, data en què té planificada la deslocalització cap a Itàlia deixant a Martorelles una producció encara per concretar.

Els directius de Piaggio van comunicar el mes passat a la Generalitat que no tancarien la fàbrica i que li buscarien un encaix al grup, probablement a través de la producció de components per a les motos. Amb aquesta solució, es va allunyar el fantasma del tancament que planava damunt la fàbrica i també va quedar descartada la via de buscar-li un comprador. Ara falta concretar el nou rol de la planta i si hi haurà feina per als 180 treballadors.

stats