Reaccions
Crònica 19/08/2011

Advertiments per a l'euro mentre França es juga la triple A

2 min

Delors: "L'euro i Europa estan a prop del precipici"

El primer president de la Comissió Europea i impulsor de la creació de l'euro, Jacques Delors, creu que "l'euro i Europa estan a prop del precipici", segons va explicar ahir l'expolític francès al diari suís Le Temps . Delors creu que els líders europeus no són conscients de la gravetat del moment actual. Considera que el projecte europeu només es podrà salvar tancant files, donant més poder a Brussel·les i adoptant una veritable voluntat política. Delors pensa que França i Alemanya "formulen respostes vagues i insuficients" davant la crisi.

Van Rompuy assegura que no hi ha perspectiva de recessió

El president del Consell Europeu, Herman van Rompuy, va assegurar ahir que "no hi ha perspectives de recessió" en l'economia de la UE, tot i que s'hagi viscut un "alentiment" en el creixement.

L'or tanca per primer cop per sobre dels 1.800 dòlars

La fugida d'inversors de Wall Street va motivar ahir que la cotització de l'or es disparés fins tancar per primer cop a la història per sobre dels 1.800 dòlars (1.248 euros) l'unça a la borsa de Nova York.

S&P "confia" que França mantindrà la triple A

La presidenta de l'agència de qualificació Standard & Poor's per a l'Europa francòfona, Carole Sirou, va dir ahir que "confia" que França mantindrà la triple A (la millor nota) per al seu deute i amb perspectiva "estable". "França té una triple A estable com una quinzena de països al món, i és així des del 1975", va afegir. Aquest mes S&P ha retirat la triple A als EUA.

Fitch diu que els EUA poden suportar més deute

L'agència Fitch, que dimarts va mantenir la triple A per al deute dels EUA, va dir que el país pot tolerar més endeutament públic que altres països amb la mateixa qualificació, ja que el dòlar és la moneda de la reserva mundial.

stats