CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA
Crònica 29/06/2011

Agbar duplica fins al 25% les vendes en tecnologia

Toni Garganté
1 min
Angel Simón, president d'Agbar des de l'any passat.

Barcelona.Agbar vol canviar les canonades per l'enginyeria. El grup especialitzat en la gestió del cicle integral de l'aigua ja va iniciar aquest procés fa uns anys, però des del 2010 l'estratègia s'ha accelerat, coincidint amb l'augment fins al 75% de la participació de Suez Environnement en el capital de la seva filial. Només enguany, la facturació en processos tecnològics passarà de l'11% al 25% del total de les vendes, segons va explicar ahir a la junta d'accionistes el president del grup, Angel Simón.

L'evolució és més rellevant si es compara amb el 2009, any en què el negoci en enginyeria amb prou feines arribava al 5%. Simón va parlar de vendre serveis en tecnologies ambientals, gestió de clients i altres activitats de valor afegit desenvolupades en més de 100 anys d'història (la companyia es va fundar el 17 de juny del 1887). Part d'aquesta tecnologia es canalitza a través de la filial Acualogy, que ja ha fet operacions al Japó i a Holanda.

L'empresa vol incrementar la facturació un 5,3% aquest any, xifra que el 2010 es va situar en els 1.956 milions d'euros. Simón -que no va fer cap referència en el seu parlament durant la junta a l'opa fallida sobre Aigües de Sabadell de l'any passat- va indicar que en la gestió d'aigua municipal el 2010 van aconseguir 28 contractes nous i una renovació del 93% dels consistoris en gestió.

stats