CONFLICTE LABORAL
Crònica 09/08/2011

Agost de vaga als aeroports alemanys i espanyols

Isaac Lluch
1 min
Els controladors alemanys  han convocat vaga per avui.

Berlín.La vaga que ha fixat el sindicat de controladors aeris alemanys per avui entre les sis i les dotze del migdia pot afectar de ple els 160 vols que, segons dades d'Aena, hi ha programats entre aeroports d'Alemanya i Espanya en aquesta franja horària. Palma en pot quedar especialment perjudicada, ja que té previstes 171 operacions amb Alemanya, de les quals 69 estan programades coincidint amb l'aturada.

És la primera vaga de controladors aeris alemanys a escala nacional. Setze aeroports estan abocats a viure avui importants cancel·lacions i retards que afectaran tot Europa. Segons va apuntar ahir a Berlín l'associació de companyies alemanyes de transports aeris, es poden suspendre al voltant de 3.000 vols i prop de 400.000 passatgers en sortiran perjudicats. El departament de seguretat aèria hi va interposar un recurs però el Tribunal de Treball de Frankfurt va autoritzar la vaga dels controladors aeris, que reclamen un augment de sou.

Coincidint amb la visita del Papa

A l'Estat espanyol els treballadors de terra dels aeroports han convocat dos dies de vaga aquest mes per denunciar l'incompliment del conveni. Unes 60.000 persones estan cridades a seguir la vaga el 18 d'agost, que coincideix amb la visita del Papa a Madrid, i el 26 d'agost. Està previst que les dues aturades s'allarguin durant 24 hores.

stats