Crònica 07/05/2011

Ajudes de fins A 6.000 euros per comprar un cotxe elèctric

M.c.
2 min

Madrid.El govern espanyol considera que els ciutadans començaran a comprar vehicles elèctrics durant la segona meitat d'enguany. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, va dir fa uns dies que el setembre, mes en què apareixeran nous models, suposarà un abans i un després per a aquest tipus de vehicles. Per afavorir aquest pas el consell de ministres va donar llum verda ahir a la concessió de 72 milions d'euros fins al 30 de novembre per subvencionar la compra de vehicles elèctrics.

En concret, les ajudes equivalen a fins al 25% del preu de venda, sense comptar els impostos, amb un màxim de 6.000 euros per vehicle tenint en compte les bateries, i seran tant per a usuaris particulars com per a flotes privades. Pel que fa als autobusos o furgonetes, el màxim de la subvenció serà d'entre 13.000 i 30.000 euros, en funció del tipus de vehicle i la seva autonomia. Les ajudes no les donarà directament el govern espanyol, sinó que les gestionarà una empresa privada. Tot i això, s'hauran de demanar a través dels agents de vendes que decideixin adherir-se al pla.

Revendre electricitat

Tant o més important que les subvencions és el desenvolupament de la figura del gestor de càrrega que també preveu el govern. Un consumidor podrà revendre l'electricitat als serveis de recàrrega de vehicles elèctrics. És previsible que aquesta activitat s'organitzi en els pròxims mesos com un negoci secundari en establiments com aparcaments públics o grans centres comercials.

A més, si l'electricitat és per recarregar vehicles, serà més econòmica. El govern espanyol considera que l'ús del vehicle elèctric en lloc del tradicional de combustió interna representarà un valor significatiu per reduir la despesa energètica. L'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero vol que el 2014 hi hagi 250.000 vehicles elèctrics circulant per les carreteres espanyoles.

stats