Crònica 06/06/2011

Alemanya assenyala ara la soja com a culpable

J.s.
1 min

Barcelona.Una explotació de soja de la localitat de Uelzen, a la Baixa Saxònia, podria haver provocat la infecció que ha neguitejat Alemanya en els últims dies. De moment, l'epidèmia ja ha provocat 22 morts -21 dels quals a territori germànic-.

El ministre d'Agricultura de l'estat de la Baixa Saxònia, Gert Lindemann, va avançar ahir que els brots de soja es consideren la causa "més convincent" de la crisi alimentària, que suma més de 2.000 persones afectades en diferents països europeus.

Els investigadors haurien aconseguit traçar amb força precisió la ruta de subministrament i l'origen dels cultius de soja malmesa. En una compareixença davant de la premsa local, Lindemann va explicar que les autoritats han tancat una granja a Uelzen que en comercialitza a l'espera dels resultats dels controls sanitaris, que se sabran avui. El bacteri hauria contaminat remeses d'aquesta explotació destinades a restaurants i majoristes dels estats d'Hamburg, Schleswig-Holstein, Mecklemburg-Pomerània Occidental, Hesse i la Baixa Saxònia. La primera mesura que han pres les autoritats locals ha estat demanar als ciutadans del nord d'Alemanya que evitin consumir soja. Lindemann va assegurar ahir que la pista és "bastant" clara. Els ministres de Salut de la UE es reuniran avui a Luxemburg per prendre mesures.

stats