CRISI DEL DEUTE
Crònica 04/07/2011

Alemanya, per si de cas, preparada per una "improbable" fallida de Grècia

Ara
1 min

Barcelona.Alemanya no les té totes sobre el futur de Grècia. És per això que el govern d'Angela Merkel ha pres mesures -tot i que no s'han detallat- per fer front a una possible fallida del país hel·lè. Ho va revelar ahir Wolfgang Schäuble, el ministre de Finances alemany, al setmanari Der Spiegel . Schäuble va explicar que és "improbable" la suspensió de pagaments de Grècia, però un país responsable com Alemanya ha de protegir-se contra les conseqüèn- cies que podria provocar aquesta situació.

El ministre de Finances del govern de Merkel, a més, es va fer ressò de l'acord assolit amb la banca del país. "Es tracta d'un èxit -considera Schäuble-. Fa un parell de mesos ningú no creia seriosament que aconseguiríem una participació de la banca en el rescat". Les entitats financeres alemanyes es van comprometre amb l'executiu germànic a participar amb 3.200 milions d'euros en el segon rescat grec.

Les entitats encara no han concretat les seves contribucions individuals a les ajudes, però sí que ho ha fet una asseguradora. Allianz va avançar també ahir a Der Spiegel que la seva participació en el rescat serà de 300 milions d'euros. Això sí, el president de la companyia, Michael Dickmann, va reclamar a Brussel·les "una xarxa de seguretat per als creditors privats", perquè si no hi ha un flotador d'aquestes característiques "ningú no invertirà a Grècia". Dickmann va proposar que una part del mecanisme permanent de rescat que ultima la UE estigui destinat a assegurar que les inver sions dels agents privats estiguin garantides en un 90%.

stats