Crònica 05/05/2011

Alguaire s'encomana als esquiadors

Redacció
1 min

Barcelona.La Generalitat ha tancat un acord amb l'operador britànic Neilson-Thomas Cook, que portarà a partir d'aquest hivern i durant les pròximes cinc temporades 16.500 esquiadors anuals a l'aeroport de Lleida-Alguaire. Perquè l'operador turístic pugui operar a Alguaire, la Generalitat invertirà 1,5 milions d'euros en obres de reforma i ampliació de l'aeroport, uns treballs que hauran d'estar llestos abans de finals d'any i que permetran triplicar la capacitat operativa de la instal·lació, segons va explicar ahir el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, informa Efe.

Neilson-Thomas Cook iniciarà la temporada d'hivern el 19 de desembre amb vols setmanals procedents de Londres, encara que durant les setmanes següents volarà també a Lleida des de Belfast, Manchester, Birmingham i Bristol. La companyia, que operarà una mitjana de sis vols setmanals, transportarà fins a les comarques de Lleida a 16.572 esquiadors durant la temporada, la qual cosa es traduiria en més de 116.000 pernoctacions.

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, va destacar que Neilson deixarà de volar a Tolosa per instal·lar-se a Alguaire, que "considera més competitiu". El consorci britànic no rebrà cap contraprestació econòmica per operar a Alguaire, encara que sí que es beneficiarà de descomptes en les taxes, que seran gratuïtes el primer any i aniran augmentant un 20% anual.

"Neilson és una companyia de primer nivell i el nostre és un aeroport seriós, i una companyia seriosa i un aeroport seriós s'entenen segur", ha subratllat Farré, que està convençut que l'ampliació d'Alguaire servirà també per atreure altres companyies i operadors turístics. Pyrenair, Vueling i Ryanair han anunciat la seva retirada de l'aeroport de Lleida-Alguaire.

stats