COP POLICIAL
Crònica 25/08/2011

Alliberen una menor obligada a prostituir-se per la seva família

Laia Espín
2 min

Barcelona.La Guàrdia Urbana de Barcelona i la Policia Nacional han detingut una parella per obligar presumptament una menor de 17 anys d'origen romanès a prostituir-se. La mateixa noia va ser la que després de veure's obligada a oferir serveis sexuals a l'entorn del Camp Nou i de l'avinguda del Paral·lel es va dirigir a les dependències de la Guàrdia Urbana per denunciar la seva situació.

La història d'explotació sexual d'aquesta menor arrenca, segons va detallar ahir la policia, el juny del 2010. Un clan familiar de proxenetes, del qual formen part el seu oncle i la seva cosina, la van captar en el seu país d'origen oferint-li una feina de cambrera a Itàlia. La precarietat en què vivia la seva família la va portar a acceptar la proposta. Un cop a Itàlia, la van forçar a prostituir-se a la rodalia de la ciutat d'Alessandria. Després d'una operació policial contra aquestes màfies va ser traslladada a un centre de menors italià.

La situació d'abús sexual a què estava sotmesa hauria acabat aquí si la seva cosina no l'hagués convençut novament de traslladar-se a Barcelona a canvi d'una bona feina. Un cop aquí, però, es va repetir la situació que havia viscut a Itàlia mesos enrere. Va ser rebuda per un proxeneta d'origen albanès que la va obligar a viure en un pis del Raval i a tornar a fer de prostituta al carrer fins que ella mateixa va decidir denunciar-ho.

La seva revelació a la policia ha suposat la detenció de dos proxenetes: un home i una dona de menys de 30 anys amb els quals la víctima va viure al Raval. A més, hi ha tres persones més imputades en aquest cas pels delictes de tràfic d'éssers humans, relatius a la prostitució i a la corrupció de menors. Aquests, però, encara no han estat detinguts perquè no resideixen a Espanya. En canvi, els dos arrestats ja han ingressat provisionalment a la presó per ordre judicial i la menor està tutelada per la Generalitat.

stats