PROTESTES CONTRA AL-ASSAD
Crònica 25/06/2011

Almenys 15 manifestants morts en mans de les forces de l'ordre

J.b.
1 min
Manifestants sirians contraris al president ahir a Damasc.

Barcelona.Un altre divendres de pregària tacat de sang. I ja són quinze les setmanes que han transcorregut d'ençà que el 15 de març el poble sirià va decidir enfrontar-se -amb pancartes que demanen llibertat- al règim repressor del president Baixar al-Assad, que ja fa gairebé onze anys que governa aquest país asiàtic amb mà de ferro. Almenys quinze persones van morir i diverses van resultar ferides ahir en diferents ciutats en mans de les forces de l'ordre, que no dubten a utilitzar gasos lacrimògens, armes automàtiques i franctiradors per reprimir les protestes, segons activistes pro drets humans citats per l'agència Efe.

El director de l'Organització Nacional pels Drets Humans, Ammar Qurabi, va denunciar la mort d'almenys cinc persones als afores de la capital siriana. "La batalla ja no és entre sectors o religions, sinó entre la dictadura i la llibertat", va afirmar Qurabi pel canal àrab Al-Jazira. Fonts de l'oposició van denunciar també la mort d'almenys una persona a la ciutat de Homs.

Aquesta vegada, el lema dels manifestants era "Baixar ja no és el meu president, i el seu govern no em representa", proposat pels opositors Revolució Siriana 2011.

Per la seva banda, la Unió Europea va accentuar ahir la seva pressió contra el règim sirià per la "repugnant" repressió que està duent a terme, i va decidir imposar també sancions contra tres iranians, membres dels Guardians de la Revolució, a qui acusen d'estar ajudant Damasc.

Ja són més de 1.300 les persones mortes en mans de les forces de l'ordre fidels al president sirià Baixar al-Assad, i gairebé 12.000 les desplaçades cap al nord, als camps de refugiats gestionats per Turquia a la frontera amb Síria.

stats