Crònica 22/06/2011

Almenys 44 persones moren en estavellar-se un avió rus

Jordi Benavente
1 min
Un grup d'homes dels equips de rescat del ministeri de Situacions d'Emergència rus traslladant ahir els cossos de les víctimes mortals de l'accident aeri.

Barcelona.Almenys 44 persones van morir la nit de dilluns en estavellar-se un vol de la companyia russa RusAir, model Tupolev-134, a la carretera de Karèlia, a tocar de l'aeroport de Petrozavodsk, a causa -segons les primeres versions- del mal temps. Les altres 8 persones que anaven a bord, entre les quals hi ha dos menors de 14 anys, van sobreviure a l'accident però van ser hospitalitzades en estat molt greu.

"No vull anticipar els resultats de la investigació, però a primera vista resulta evident que va haver-hi un error del pilot per culpa del mal temps. En comptes d'anar cap a la pista d'aterratge, va anar una mica més a la dreta", va dir el vice-primer ministre rus, Sergueï Ivanov.

Testimonis de l'accident, citats per l'agència France Presse, van indicar, però, que havien vist el Tupolev, que duia 31 anys de servei, incendiar-se bastant abans de tocar terra. Altres veïns de la zona sostenien, en canvi, que no van veure el foc fins al moment de l'impacte.

Per la seva banda, l'organisme rus encarregat d'investigar les causes dels accidents aeris, el MAK, va dir en un comunicat que encara resulta "prematur avançar possibles causes" però que, de totes maneres, disposaven ja de les caixes negres, que seran analitzades aviat per aclarir l'origen de la tragèdia.

Altres informacions parlaven també d'una possible fallada del sistema de llums de terra de l'aeroport de Petrozavodsk on es dirigia el Tupolev procedent de Moscou.

stats