Crònica 13/01/2012

Antifrau investiga la duplicitat de càrrecs a la sanitat catalana

Laura Díaz-roig
2 min
El president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, amb el conseller Boi Ruiz.

BARCELONAL'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha obert d'ofici una investigació sobre la duplicitat de càrrecs a la sanitat catalana per analitzar el possible règim d'incompatibilitats del president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat, i si les contractacions s'ajusten a la llei. També investiga si les auditories fetes pels organismes públics van exercir el control adequat.

Prat va presentar dimecres la seva dimissió com a director general del hòlding d'empreses municipals de Reus, Innova, així com del càrrec de director general de serveis de l'Ajuntament de Reus. A més, compaginava aquesta feina amb les funcions de conseller d'USP Hospitales, el primer grup hospitalari privat de l'Estat, funció que també ha abandonat. La renúncia, justificada pel mateix Prat com un gest perquè no quedi afectada "la imatge i el prestigi" de l'ICS, va arribar després que la CUP de Reus presentés una denúncia a la fiscalia de l'Audiència Nacional per una suposada "opacitat" en els comptes d'Innova i "incompatibilitat" en els càrrecs públics i privats que assumia Prat. D'aquesta manera, el president de l'ICS no cobra cap sou, ja que es tracta d'un càrrec representatiu i només ingressa dietes que, des del setembre del 2011, ascendeixen a 378 euros bruts per sessió del consell d'administració.

L'OAC també investiga l'expresident del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) Ramon Bagó -president històric del Grup Serhs-, que també forma part del consell d'administració del Consorci SA, una societat anònima de capital íntegrament públic.

Reaccions dels partits

La diputada d'ERC Carme Capdevila va demanar ahir que Prat sigui "rellevat de la presidència de l'ICS per l'opacitat en la seva gestió al capdavant d'Innova" fins que s'aclareixin els fets. "Ha dimitit perquè, malgrat les afirmacions del conseller Boi Ruiz, els seus càrrecs no eren compatibles per conflictes d'interessos en joc", va dir.

stats