REORDENACIÓ BANCÀRIA
Crònica 14/01/2012

Antifrau investiga els plans de pensions de sis exdirectius d'Unnim

Ara
1 min
Unnim és el resultat de la fusió de Caixa Terrassa, Sabadell  i Manlleu.

BARCELONAL'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha obert una investigació per determinar si els plans de pensions de sis exdirectius d'Unnim són legals. El motiu de la investigació, que es va obrir dijous, és conèixer si aquests plans de pensions s'han dotat dels diners públics que va rebre Unnim a través del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB). Entre els sis directius, que sumen 8 milions d'euros en plans de pensions, hi ha l'exdirector general d'Unnim, Enric Mata, segons informa Efe.

Els altres cinc executius són Dídac Herrero, Antoni Cruz, Josep Maria Coma, Lluís Faura i Emili Pané. Respecte a les remuneracions, dos dels vuit milions corresponen al mateix pla de pensions, mentre que els altres sis s'associen a pòlisses d'assegurances addicionals.

D'altra banda, la subhasta d'Unnim -participada en un 100% pel FROB- va arrencar ahir amb la presentació d'ofertes davant el Banc d'Espanya, tot i que aquestes no s'han donat a conèixer. En aquesta primera fase, que no té un caràcter vinculant, es dóna per fet que hi són els tres grans grups financers espanyols: Santander, BBVA i La Caixa. El Popular, Ibercaja, Banca Cívica, Unicaja i Kutxabank també podrien haver ofertat.

stats