Crònica 24/09/2011

Apareix mutilat el cos de la germana d'un activista sirià

Ara
2 min
Captura de YouTube que mostra un soldat sirià torturant un mestre saudita a la ciutat d'Homs.

Barcelona.La tortura, un dels vehicles del règim sirià de Baixar al-Assad per arrestar més presos polítics, pot arribar fins a punts inaudits. És el que es desprèn de l'últim comunicat d'Amnistia Internacional (AI) sobre la revolta al país. L'organització denuncia que forces de seguretat de Damasc van arrestar una noia de 18 anys al juliol per pressionar el seu germà -un activista en contra del règim-. El resultat: els dos germans són morts i amb rastres evidents de tortura.

Amnistia Internacional informa que la família de Zainab Hosni, una adolescent, va trobar el seu cos per casualitat en un dipòsit de cadàvers. Es tracta de la primera dona que mor en una presó siriana i, a més, no de qualsevol manera. La família va trobar el cos mutilat, l'havien decapitat, li havien amputat els braços i arrencat la pell a trossos per pressionar el seu germà, Mohammad Deeb Hosni.

"Aquest pot ser un dels casos de mort en detenció més preocupant que hem vist fins ara -va assenyalar Philip Luther, subdirector d'AI al Pròxim Orient i el Nord d'Àfrica-. Hem documentat altres casos de manifestants dels quals s'ha tornat el seu cos mutilat a la seva família en els últims mesos, però això és particularment espantós". Des de l'inici de les protestes a Síria a mitjans de març l'organització ha comptat -amb proves fefaents- que han mort 103 persones sota custòdia de forces de seguretat del règim.

Una dona siriana que viu a l'Aràbia Saudita va conèixer ahir la mort del seu marit a Homs víctima de les tortures de les forces de seguretat a través d'un vídeo de YouTube. L'home havia anat de vacances al seu país natal.

Tretze morts el dia de pregària

La repressió i les manifestacions van continuar ahir, dia de pregària, arreu del país. Un activista de l'oposició va informar de 13 morts arreu del país a Efe, 9 a la ciutat d'Homs i un a Damasc. Segons l'Observatori sirià pels Drets Humans, tres de les víctimes eren menors d'edat.

stats