EL REFERÈNDUM INDEPENDENTISTA
Crònica 12/04/2011

Ara Conferència, i el 2014 la consulta oficial

Un nou moviment, encara embrionari, recollirà el llegat mobilitzador del 10-J i el 10-A i encapçalarà l'exigència de convocatòria d'un referèndum oficial. El 2014 és la data que fixen a l'horitzó.

S. González / A. Balanzà
2 min
La coordinadora de la consulta va anunciar la continuïtat de la mobilització.

BARCELONA.La por de l'abisme del no-res que aquests dies han expressat bona part dels mobilitzats a les consultes ja té resposta: avui es presenta la Conferència Nacional per l'Estat Propi, un moviment que, recollint l'herència del 10-A i del 10-J, proposa impulsar la convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació vinculant a tot Catalunya. Han fixat el 2014 com la data ideal per convocar aquesta cita amb les urnes. La trobada se celebrarà el 30 d'abril i desembocarà en la creació del que anomenen Assemblea Nacional Catalana, sobre la qual recaurà el pes de canalitzar aquesta aspiració.

"Abans de fer la votació, ja s'havia guanyat. S'ha aconseguit desinhibir la paraula independència", va celebrar ahir Jordi Carbonell, membre de la coordinadora nacional de la consulta, que va advertir que les votacions han estat "un pas més" per aconseguir una convocatòria oficial. El moviment, que recollirà el llegat i garantirà la continuïtat de la mobilització de les consultes i de la manifestació del 10-J, ja compta amb 120 personalitats de totes les sensibilitats, que emplacen la societat i les institucions a "l'aprovació d'un full de ruta vers la independència". Els impulsors asseguren, a més, que la conferència compta amb el suport de 1.500 adherits.

El protagonisme que ha tingut Barcelona en tot el procés de votacions va ser destacat ahir per tota l'organització. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, va confessar ahir que les previsions que la plataforma feia fa uns mesos a porta tancada auguraven un 15% de participació com una llunyana i exitosa dada. "Ens han desbordat els resultats", va assegurar Bosch, que va afegir que, contràriament al que molts auguraven, Barcelona ha fet pujar la mitjana dels resultats generals a tot Catalunya.

Després que el recompte oficial es va publicitar només fins al 44% la nit de diumenge, Bosch va donar ahir el resultat final amb el cent per cent escrutat, i amb un 89,7% de i un 8,8% de no . Bosch, no obstant això, no va donar dades absolutes per districtes, però fonts de l'organització van apuntar, d'acord amb l'anàlisi per districtes avançat en l'ARA d'ahir, que Gràcia i Sarrià van ser les zones de la ciutat amb puntes de vot, amb col·legis que haurien recollit uns 600 vots de mitjana. Les mateixes fonts van admetre que, de moment, no hi hauria resultats per districtes "per no menystenir els pitjors resultats".

stats