ELECCIONS ANDALUSES
Crònica 28/03/2012

Arenas ofereix un acord de govern als socialistes

J.r.
1 min

MADRID.El líder del PP andalús, Javier Arenas, va provar ahir de recuperar la iniciativa política i alçar la moral dels seus després de l'amarga victòria a les eleccions autonòmiques de diumenge. Fent valer la seva condició de força política més votada, va oferir "acords de governabilitat" al PSOE. Amb una condició: "Respectant el dictamen de les urnes". Dit d'una altra manera, assumint que la presidència de la Junta hauria de ser per als populars.

Fonts del PP estatal van explicar que és un pas lògic que havia de fer Arenas, però són profundament escèptics sobre l'èxit final. El PSOE andalús no tanca cap porta formalment però deixar clar que vol una "entesa" amb Esquerra Unida.

Extremadura i Astúries

De moment IU ha posat una condició sobre la taula: l'obertura d'una comissió d'investigació dels casos dels ERO fraudulents aquest any.

El PP està també molt pendent dels moviments que puguin fer els comunistes a Extremadura, on donen suport a la dreta. A Astúries els socialistes inicien divendres el diàleg amb les altres forces.

stats