EL TEMPS ES COMPLICA
Crònica 11/03/2011

Arriben dos temporals de llevant en pocs dies

Miquel Bernis
2 min

BARCELONA.Tothom sap que si alguna borrasca deixa pluja a casa nostra és la de llevant. Doncs bé, tot apunta que en pocs dies en viurem dues d'intenses amb pluja, vent a la costa i forta alteració marítima.

Tot plegat començarà aquest vespre, si teniu previst sortir penseu a agafar el paraigua perquè amb el pas de les hores els xàfecs ja aniran guanyant terreny de sud a nord. Serà, però, demà que ens creuarà la primera de les pertorbacions, que deixarà pluges que afectaran tot el país però que especialment regaran la costa, on els registres es podran acostar als 100 litres per metre quadrat. En general seran pluges continuades d'anar fent, però entre el gruix de xàfecs se n'hi amagaran de forts, que descarregaran molta aigua en poca estona. No tindreu problemes per accedir al Pirineu però a les cotes altes de la serralada els gruixos podran superar en alguns casos els 50 centímetres, així ho preveu el Servei Meteorològic de Catalunya, que en un comunicat de premsa va alertar ahir també del risc que les onades superin els 2,5 metres d'alçada. Que ningú, però, doni el cap de setmana per perdut perquè els mapes del temps apunten que la primera borrasca marxarà ràpid i diumenge el temps serà molt més agradable, encara amb intervals de núvols al nord, però amb moltes clarianes i temperatures agradables.

Dimarts el segon plat

Tot i que això és menys segur, per dimarts s'estaria gestant una segona pertorbació tan o més important que la de demà. Repetiríem pluges generals i abundants i el vent tornaria a ser fort a la costa. Dilluns i dimecres també plouria però amb ruixats més dispersos. Tot i el temps inestable, la majoria de dies seran poc freds, especialment de nit i a primera hora, i només de cara a dimecres podríem tornar a un ambient més propi de l'hivern.

stats