BARCELONA, CAPITAL DE L'AUTOMOBIL
Crònica 13/05/2011

Audi confia ser líder amb el Q3 en un any

L'Audi Q3 és una de les primícies europees del Saló de l'Automòbil de Barcelona i té l'atractiu afegit que es fabricarà a la planta de Seat i afavorirà noves contractacions que començaran d'aquí 15 dies.

Elena Freixa
2 min
L'audi de martorell El director d'Audi, Manuel Caballero, anuncia que el Q3 ja es pot encarregar.

Barcelona.El totterreny urbà Audi Q3, que es començarà a fabricar a Martorell d'aquí uns 15 dies, ja és a Barcelona. El director d'Audi a Espanya, Manuel Caballero, va refermar ahir l'aposta de la marca per aquest nou model, que espera col·locar al capdavant del segment de totterrenys urbans durant el primer any en circulació desbancant el principal competidor, BMW.

En una entrevista a l'ARA, Caballero va elogiar la capacitat que ha demostrat Seat per adjudicar-se el primer Audi que es fabricarà en una planta a Espanya. La capacitat de producció serà de 100.000 unitats anuals, orientades sobretot al mercat europeu, i el preu de sortida fregarà els 30.000 euros.

Durant la presentació del model a la premsa ahir al Saló de l'Automòbil, Caballero va anunciar l'inici del termini per fer comandes del Q3, que arribarà a les carreteres després de l'estiu. El macroprocés de selecció dels 700 nous treballadors que s'incorporaran a Seat per fer front a aquest increment d'activitat ja està avançat i els primers s'incorporaran a la fàbrica d'aquí dues setmanes.

La marca de Martorell aprofita el Saló de l'Automòbil de Barcelona per avançar alguns detalls dels seus pròxims models, que arribaran l'any que ve. Els prototips híbrid (Ibx) i elèctric (Ibe) exposats a la fira avancen algunes pistes de les línies que seguiran els quatre nous models en què treballa Seat de cara al 2012.

Per la seva banda, Nissan presenta a Barcelona per primer cop la versió de passatgers de la seva furgoneta NV200, que es fabrica a la Zona Franca i que s'ha adjudicat el concurs per ser la nova flota de taxis de Nova York. El conseller director general de Nissan Motor Iberia, Manuel de la Guàrdia, va calcular ahir que un 20% de les 4.000 unitats que es vendran de la furgoneta a Espanya aquest any seran de la nova versió.

stats