Crònica 20/07/2011

Aznar cobra 156.000 euros com a conseller de Murdoch

N.f.
1 min
L'expresident José Maria Aznar va entrar al consell executiu de News Corp. el juny del 2006.

Washington.El conservador Rupert Murdoch va aplaudir des del primer moment la intervenció dels EUA a l'Iraq el 2003 i va elogiar el suport del primer ministre britànic, Tony Blair, i el president espanyol, José Maria Aznar, al president nord-americà, George W. Bush. De fet, l'empresari australià va afirmar el que el trio de les Açores va negar una vegada i una altra, que la guerra de l'Iraq va ser una guerra pel seu petroli. Així, quan Aznar va deixar la presidència, Rupert Murdoch no s'hi es va pensar dues vegades i li va oferir un lloc al consell administratiu del seu imperi de comunicació.

Aznar va acceptar l'oferta el juny del 2006, després d'una gran polèmica que va forçar-lo a deixar el Consell d'Estat. Va convertir-se en el primer membre no anglosaxó del consell executiu de News Corp. Per la seva feina -dotze reunions a l'any a Nova York, Londres i Los Angeles- rep 156.000 euros anuals.

El polític espanyol i president de la Fundació FAES és un dels setze membres del consell juntament amb l'exeditor de la revista The Economist , Andrew Knight, o l'expresident de Goldman Sachs John Thornton. El seu objectiu és supervisar les activitats de la companyia per protegir els seus accionistes i, per tant, són responsables indirectes de l'escàndol de les escoltes il·legals del diari sensacionalista News of the World . De moment, cap d'ells, inclòs Aznar, no han dit ni piu.

stats