COMPRA D'UNNIM
Crònica 12/03/2012

El BBVA estudia reduir la seva plantilla amb prejubilacions

T.g.
2 min
El president del BBVA, Francisco González, durant la presentació de resultats de l'entitat.

BARCELONAEl BBVA ja analitza les millors opcions per fer l'ajust anunciat de plantilla del 20% del grup resultant després de la compra d'Unnim. Fonts sindicals van afirmar que l'entitat financera estudia com a primera opció dur a terme prejubilacions entre els treballadors del BBVA, perquè Unnim ja ha consumat una important reducció l'últim any i mig.

Els representants dels treballadors van afegir que veuen amb bons ulls aquesta possibilitat, perquè la primera de les condicions per negociar l'ajust és que la retallada de plantilla es faci sense mesures traumàtiques. Amb tot, cal tenir present que fins i tot el Banc d'Espanya ha posat en quarantena retallar plantilla amb prejubilacions, un sistema que s'ha practicat des de fa molts anys en el sector financer.

Dijous el BBVA va anunciar en una presentació davant d'analistes que la retallada laboral arribarà al 20% de la plantilla del grup a Catalunya, que suma els 3.252 treballadors de l'entitat compradora i 3.076 d'Unnim. En total, 6.328 persones. En restar el 20% de l'ajust, la retallada queda que el BBVA prescindirà de 1.266 llocs de treball. Pel que fa a les oficines, la reducció quedarà fixada en un 30% de la xarxa, que es compon de 487 oficines del BBVA i 561 d'Unnim. Això vol dir que hi ha un excedent de 314 sucursals. Fonts del sector van indicar que aquesta qüestió s'estudiarà cas per cas, oficina per oficina. Es tancarà la sucursal que estigui situada en la pitjor ubicació, tenint en compte el seu negoci i si l'oficina és de propietat o de lloguer.

El BBVA, que dijous celebra la junta d'accionistes per aprovar els resultats de l'any passat, guanya quota de mercat a Catalunya amb la compra d'Unnim (que generarà uns beneficis de 100 milions d'euros a partir del 2014), i no renuncia a créixer més, perquè a l'octubre es preveu adjudicar amb un sistema similar CatalunyaCaixa, que ara mateix està en mans del Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB).

stats