REFORMA DEL SISTEMA FINANCER
Crònica 17/06/2011

Bankia forma el seu consell per sortir a borsa

A.c.
1 min
Rodrigo Rato, president de Bankia.

Barcelona.Tot i la incertesa als mercats i els rumors que apuntaven a un possible ajornament, Bankia continua fent passes per saltar als parquets durant la primera quinzena de juliol. L'entitat que presideix Rodrigo Rato va comunicar ahir a la CNMV la constitució del seu consell d'administració, és a dir, l'òrgan de govern del futur banc cotitzat, un pas necessari per tirar endavant la seva estrena als mercats.

De moment, el consell tindrà 16 membres, tot i que en un futur podria ampliar-se fins a 19. Sis seran independents i deu dominicals. A banda de Rodrigo Rato (president de Caja Madrid, exdirector gerent de l'FMI i exministre d'Economia), al consell també hi estarà present José Luis Olivas, president de Bancaja i vicepresident del futur banc cotitzat de Bankia. A Rato i Olivas s'hi sumaran els consellers que les caixes que integren el Sistema Integral de Protecció (SIP) de Bankia -Caja Segovia, Caja Canarias, Caja Ávila i Laietana- van designar per formar part del Banco Financiero y de Ahorro, l'entitat a la qual les caixes van traslladar el seu negoci bancari.

L'entitat encara no ha establert quin volum de capital traurà a borsa, tot i que algunes informacions publicades situen la col·locació entre 3.000 i 4.000 milions d'euros. Bankia necessita captar 1.795 milions per assolir els nivells de solvència exigits.

stats