Publicitat
Publicitat

LA REFORMA FINANCERA

La subhasta de CatalunyaCaixa es posposa fins a l'octubre

Bankia manifesta el seu interès per adquirir la catalana Unnim

El president de BFA-Bankia, Rodrigo Rato, manifesta el seu "interès" a adquirir la nacionalitzada Unnim. L'entitat pot optar a la compra gràcies a un canvi en la normativa del fons de rescat.

La truita s'ha girat. BFA-Bankia ha passat en unes setmanes de ser vista com una entitat amb possibilitats de ser adquirida per les més grans a convertir-se en una possible compradora de les més petites. Un canvi de paradigma que han afavorit el govern espanyol i el Banc d'Espanya, i que ahir mateix va concretar el president de Bankia, Rodrigo Rato. "La venda afecta quatre entitats nacionalitzades i nosaltres ja hem mostrat interès per alguna, i hem comunicat al Banc d'Espanya que la primera serà Unnim", va assegurar Rato en un acte a Ceuta.

El president de Bankia es referia així a les quatre entitats que van rebre injeccions de capital fins a ser nacionalitzades a través del Fons de Reestructuració Ordenada Bancaria (FROB) i que estan en procés de ser subhastades pel Banc d'Espanya, com ja va fer amb la CAM. A banda de la catalana Unnim (que va rebre ajudes per valor de 948 milions), es tracta de NovaCaixaGalicia (3.627), Banc de València (3.000) i CatalunyaCaixa (2.968). Fins fa tres setmanes Bankia no hauria pogut optar a cap adquisició, ja que, tot i no ser intervinguda, també va rebre fons de l'Estat (4.465). Una prohibició que la comissió rectora del FROB va aixecar el 17 de gener i que s'havia mantingut en secret. Segons expliquen a l'ARA fonts del FROB, n'han estat eximides les entitats que han rebut ajudes públiques d'un màxim del 2% dels seus actius ponderats per risc. És a dir, Bankia, BMN i Banca Cívica. L'aixecament del veto ha rebut el "vistiplau oficiós" de Brussel·les, segons les fonts.

Unnim, la unió de les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu, no va poder sobreviure pel seu compte després de tancar el tercer trimestre amb unes pèrdues de 107 milions. El decret llei de reforma financera obliga les entitats a guanyar un 20% de dimensió per poder-se fusionar però inclou casos excepcionals del 10%. Una excepció que s'hauria d'aplicar per tal que Bankia, molt exposada al totxo, pogués adquirir Unnim. Mentre que l'adjudicació d'Unnim s'espera per a finals de febrer, les subhastes de CatalunyaCaixa i NovaCaixaGalicia no es produiran fins a l'octubre per si alguna de les entitats troba un inversor que eviti la subhasta al millor postor, segons fonts del ministeri d'Economia citades per Efe.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT