BANC DE VALÈNCIA
Crònica 23/11/2011

Bankia pagarà 2,9 milions a Olivas

Els 2,9 milions d'euros que rebrà José Luis Olivas seran en concepte de pensió, tal com correspon al seu càrrec de vicepresident de Bankia. En canvi, no percebrà cap indemnització pel seu acomiadament.

Salva Almenar
2 min

VALÈNCIA.El futur de l'exdirectiu de Bankia José Luis Olivas es va resoldre ahir al final de la tarda, quan es va saber que cobrarà gairebé tres milions d'euros d'un pla de pensions que el seu càrrec de vicepresident comportava. Alhora, Olivas, també president de Bancaja, es feia fort dins del consell d'administració d'aquesta entitat i renunciava a dimitir.

D'aquesta manera, amb 2,9 milions d'euros a la butxaca i havent guanyat el pols al govern valencià -que va buscar durant tot el dia un candidat per rellevar-lo- acabava el dia l'exvicepresident de Bankia. Tanmateix, durant tota la jornada d'ahir s'apostava per la dimissió d'Olivas com a president de Bancaja, sobretot quan es va convocar d'urgència el consell d'administració de l'entitat, però al final va resultar que era una reunió informativa per parlar del que ha passat els últims dies.

Mentrestant, arribaven les conseqüències de la intervenció del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB) al Banc de València. Una de les primeres mesures adoptades pel Banc d'Espanya va ser la destitució en bloc del consell d'administració. Tot seguit, la dimissió, forçada pels administradors, del president de l'entitat, Aurelio Izquierdo, que només ha estat un mes al capdavant del banc, però ha viscut en primera persona l'enfonsament de l'única entitat que quedava en mans valencianes. Des d'ahir mateix controlen el Banc de València els administradors José Manuel Oliver Martínez (vinculat al BBVA), Fernando Viladomat Carreras (vinculat a CatalunyaCaixa) i Margarita Reyes Medina.

Sense joia ni corona

A la pèrdua de la CAM i de Bancaja s'hi afegeix ara la intervenció del Banc de València. La burgesia valenciana, que controlava part dels seus òrgans de direcció, es queda ara sense la seva entitat de capçalera. Les famílies Noguera (Libertas 7), Girona (Gesvalmina i Minaval), Aznar (Unión de Valores), Soriano (la fundadora de Porcelanosa) i Michavila (Torrecid) acumulen el 20% del capital, al qual cal sumar altres accionistes amb una participació més petita, com la família Lladró. Perden, doncs, "la joia de la corona", com es coneixia aquest banc, però també podrien perdre, juntament amb els 50.000 petits accionistes de l'entitat, bona part de la inversió en quedar atrapats per la intervenció. I és que les accions cotitzaven a 0,74 euros cadascuna just quan la CNMV va decidir la seva sortida de la borsa. El seu valor ha decrescut des del febrer un 77% i els accionistes no podran vendre les seves participacions fins que l'entitat no torni a cotitzar.

stats