SECTOR IMMOBILIARI
Crònica 20/10/2011

El Barcelona Meeting Point confia en els inversors russos

Josep Ferrer
2 min
El Barcelona Meeting Point confia en els inversors russos

Rússia i els seus inversors i agents immobiliaris són els grans protagonistes de la quinzena edició del Saló Immobiliari Internacional Barcelona Meeting Point (BMP), inaugurat ahir al recinte firal de Montjuïc. Els organitzadors ho han reconegut: l'èxit d'enguany depèn dels negocis que es puguin tancar entre russos i catalans. I de fet, en tot el pavelló es respira rus.

Les conferències del Simposi es tradueixen simultàniament al rus, els anuncis de les xerrades estan també en alfabet ciríl·lic i les hostesses gairebé totes són molt altes i rosses. "Ens sentim com a la pel·lícula de Benvingut, Mister Marshall ", explica Peter Andruixevich, gerent del grup Runiga Costareal, que assegura que l'acollida que han tingut a Barcelona "no l'hem rebuda ni a Berlín, ni a Londres, ni a Cannes", altres ciutats europees on se celebren certàmens immobiliaris.

"L'empresari català ens tracta molt bé i n'estem molt contents", explica. Andruixevich dirigeix una empresa privada de capital rus que actua "com una finestreta de compravenda d'or".

En aquest cas, però, l'or són els actius immobiliaris que poden oferir els catalans als inversors russos. "Estem molt satisfets perquè ja ens han ofert habitatges de qualitat i productes innovadors i de molta rendibilitat que interessen els nostres inversors", afirma. Els ciutadans russos s'han convertit per a Catalunya en els reis Mides particulars. Ho han notat els empresaris del sector turístic a l'estiu i ja ho estan notant els promotors del sector immobiliari.

El quart inversor

Rússia és el quart país que més inverteix en actius immobiliaris fora del seu país, i pel moscovita la segona ciutat preferida per tenir una segona residència és Barcelona, només superada per Nova York. "Els conflictes que hi ha als països islàmics suposen una gran oportunitat de negoci per a Espanya i Catalunya", conclou Andruixevich.

En la mateixa línia es va expressar durant l'acte d'inauguració el viceprimer ministre rus Alexander Júkov, que encapçala una delegació formada per unes 80 persones i més de 60 empreses. Va assenyalar que l'intercanvi comercial entre Espanya i Rússia excedirà el valor d'abans de la crisi -arribarà als 11.000 milions d'euros- i que en els set primers mesos d'aquest any el volum del comerç ha augmentat un 60% en relació amb el mateix període del 2010.

El BMP també pretén que empreses d'aquí s'obrin camí a Rússia. De fet, una enginyeria de túnels i ponts del país ja ha concretat una reunió per al 22 de novembre a Moscou per poder fer alguna actuació a la capital russa. L'actual edició del BMP, visitable fins diumenge, té 265 expositors, un 40% dels quals són estrangers de 18 països.

stats