URBANISME
Crònica 30/11/2011

Barcelona crearà un campus per dissenyar ciutats intel·ligents

Ara
2 min
Un cotxe elèctric de l'Smart City Expo & World Congress de Barcelona.

BARCELONA.L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va anunciar ahir que la capital catalana crearà un centre per definir quins són els criteris que ha d'acomplir tota ciutat intel·ligent -smart city- en el futur per donar més i més bons serveis a les persones. L'Smart City Campus -que tindrà la col·laboració de ciutats de tot el món, empreses i institucions- impulsarà un protocol internacional -el City Protocol- per definir l'estàndard del que ha de ser una ciutat intel·ligent.

Trias va aprofitar la inauguració ahir de l'Smart City Expo & World Congress -amb la presència de 300 ponents i més de 6.000 experts i professionals d'aquest sector- per defensar l'aposta de Barcelona com a "referent mundial de regeneració urbana" amb l'impuls del City Protocol. L'alcalde va avançar que aquest protocol servirà per definir quines són les característiques que haurà de tenir tota ciutat intel·ligent.

Durant la inauguració d'aquest esdeveniment Trias va demanar ambició i creativitat i va recordar la figura d'Ildefons Cerdà, "que va inventar l'urbanisme i ens va deixar un llegat preciós, un magnífic Eixample ordenat i pràctic que en aquells moments era totalment avantguardista". En aquest sentit, va apuntar que encara que Cerdà no va parlar del concepte de ciutat intel·ligent, els fonaments d'aquesta idea -gestió eficient dels recursos i la integració de les innovacions tecnològiques a la ciutat- ja s'entreveien en el plantejament global.

Espai d'innovació urbana

L'Smart City Campus serà un espai d'innovació urbana que aglutinarà empreses, institucions, universitats i centres tecnològics i que posarà un èmfasi especial a compartir aquest bagatge amb els països del Sud. "La designació de Barcelona com la Mobile World Capital fins al 2018 obre l'oportunitat de configurar un clúster d'empreses al voltant de la tecnologia mòbil i la intel·ligència de les ciutats", va afegir l'alcalde.

stats