URBANISME
Crònica 22/11/2011

Barcelona obrirà un concurs d'idees per a la gestió de l'Arnau

L'Ajuntament de Barcelona cedirà la gestió de l'antic teatre Arnau del Paral·lel, com ja ha fet en altres equipaments culturals com la Seca o el Teatre Arteria. Ara treballa en les condicions del concurs d'idees.

Maria Ortega
2 min
La façana és un dels elements més deteriorats de l'antic teatre Arnau, de l'avinguda del Paral·lel.

BARCELONA.Després de més d'una dècada amb el taló abaixat i d'haver passat cinc anys en propietat de l'Església evangèlica xinesa, el teatre Arnau, un dels símbols de l'avinguda del Paral·lel de Barcelona, comença ara a definir el seu futur. L'Ajuntament té clar que cedirà la gestió d'aquest espai en concessió i per això ja treballa en el plec de condicions que hauran de complir els candidats que optin al concurs d'idees. El que no és negociable és que s'hi haurà de mantenir l'ús cultural, tal com remarquen fonts municipals, però encara no s'han definit aspectes com la durada de la concessió o si el cost de les obres d'adaptació de l'espai, molt deteriorat després dels anys d'abandonament, correran a càrrec de l'Ajuntament o dels nous responsables de la gestió.

Jordi Hereu, encara com a alcalde de la ciutat i en plena campanya per imposar-se en les eleccions primàries del partit a Monsterrat Tura, va anunciar a principis de febrer que l'Ajuntament havia tancat la compra del teatre, tot i que en aquell moment encara ballaven alguns serrells. Finalment, l'operació es va saldar en 2,6 milions d'euros al compte dels evangèlics xinesos, que havien comprat el teatre el 2006 per una quantitat que rondava el milió i mig d'euros i que mai no van poder donar ús a l'espai, perquè els seus plans xocaven amb la limitació d'usos culturals que pesa sobre l'antic teatre. Ara, el nou equip municipal s'ha trobat sobre la taula la gestió de l'espai i, abans de l'obertura del concurs d'idees, es troba analitzant l'estat de l'edifici, que s'inclou en el catàleg de patrimoni protegit de la ciutat.

L'Ajuntament té clar que renuncia a la gestió directa i que, per tant, adoptarà models similars als de la Seca, on l'explotació de l'espai ha recaigut durant deu anys -prorrogables a 15- en l'Espai Brossa, o del polèmic Arteria Paral·lel, que el consistori va adquirir per 11 milions per evitar que s'hi instal·lés un prostíbul i que va cedir a la SGAE, que en va pagar la reforma. En aquest cas, l'Ajuntament revisa ara el contracte per comprovar si s'han complert els requisits del concurs.

stats