URBANISME
Crònica 19/01/2012

Barcelona desencalla el projecte de Can Batlló amb pisos protegits

L'Ajuntament de Barcelona ha pres la iniciativa per desencallar el projecte urbanístic a l'antiga fàbrica de Can Batlló. Invertirà deu milions per poder començar a aixecar els blocs d'habitatge protegit

M.o.
2 min
Dues de les naus de l'antic complex de Can Batlló s'han cedit als veïns perquè en facin ús mentre no s'activa la reforma.

BARCELONA.Després d'anys d'incerteses, els operaris entraran finalment a Can Batlló, al barri de la Bordeta, per començar a tirar endavant el macroprojecte de reforma -hereu del Pla General Metropolità del 1976- que afecta una àrea de prop de 14 hectàrees (si s'hi suma l'àmbit Magòria, on ja s'han licitat les obres del futur CAP). El que es desencalla ara són els habitatges, a l'espera de calendari per als equipaments i les zones verdes previstes. L'Ajuntament de Barcelona ha arribat a un acord amb el propietari del recinte, Immogaudir, perquè sigui el consistori qui passi a portar les regnes del procés de transformació.

El que farà és avançar 10 milions d'euros per fer front a les indemnitzacions pendents per als ocupants i propietaris sense adjudicació -una vintena entre veïns i industrials-. Un pas que ha de servir per poder inscriure el projecte en el registre de la propietat i començar el procés d'urbanització. A canvi d'aquesta inversió i com es preveu en el pla Empenta per desencallar projectes que la crisi ha deixat truncats, la immobiliària cedirà al consistori sòl residencial. Un total de 5.155 metres quadrats, on el Patronat Municipal de l'Habitatge podrà començar a aixecar els dos primers blocs de pisos de protecció oficial previstos: una cinquantena d'habitatges als carrers Constitució i Parcerisa.

Està previst que aquests treballs comencin entre la tardor i l'hivern, tal com va avançar ahir el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives. En total, el projecte inclou cinc blocs d'habitatges de protecció oficial, mentre que la immobiliària té previst construir-hi prop d'un miler de pisos, que haurà de tenir enllestits el 2018.

D'altra banda, l'acord contret amb Immogaudir, que demà haurà de ser aprovat a la comissió municipal d'Hàbitat Urbà, també inclou la cessió a l'Ajuntament d'una finca de la mateixa immobiliària a l'avinguda Mare de Déu de Montserrat, al districte d'Horta-Guinardó. Es tracta d'un espai de 16.382 metres quadrats que s'annexionarà al Parc dels Tres Turons amb l'objectiu de facilitar-hi l'accés.

stats