ELS EFECTES DE LA LLEI ANTITABAC
Crònica 26/01/2011

Barcelona unifica l'ús d'estufes a les terrasses i Lleida avança temporada

Albert Balanzà
1 min

Barcelona.La comissió de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona ha decidit unificar la normativa sobre l'ús d'estufes a les terrasses, que fins ara només s'autoritzava a l'Eixample, a partir dels requisits que regien en aquest districte. Com a conseqüència directa de l'aprovació de la reforma de la llei antitabac, les demandes d'autorització perquè els fumadors puguin fumar sense passar fred s'han disparat fins al punt que l'Ajuntament ha decidit intervenir-hi globalment. El permís de col·locació d'estufes de terrassa a partir d'ara només serà de quatre mesos, en el període comprès entre el 15 de novembre i el 15 de març, i només es podrà instal·lar una estufa per cada quatre taules.

El regidor de Comerç, Roger Pallarols, va explicar, a més, que s'està preparant una disposició d'alcaldia perquè les terrasses amb menys de quatre taules també puguin instal·lar una estufa. En aquests moments, cada districte regula d'una manera diferent els horaris i les característiques de les terrasses.

També a Lleida hi ha hagut efectes nous pels canvis de la llei antitabac. L'Ajuntament de Lleida i la Federació d'Hostaleria han acordat avançar un mes i mig la temporada d'instal·lació de terrasses a la via pública en els bars i restaurants de la ciutat amb l'objectiu de minimitzar els efectes de la llei en el sector. Els locals de restauració de Lleida podran instal·lar les seves taules al carrer a partir de l'1 de febrer i fins al 31 d'octubre, mentre que fins ara aquest període arrencava el 15 de març. La proposta es va aprovar ahir en la comissió d'Economia i és pionera a Catalunya.

stats