Crònica 26/01/2012

Barcelona amplia les zones educatives per distribuir millor l'alumnat

S.s.
1 min

BARCELONA.La conselleria d'Ensenyament i el Consorci d'Educació de Barcelona van aprovar ahir la ja anunciada ampliació de les zones educatives de la capital catalana, que pretén redistribuir l'alumnat de manera més equitativa i evitar la concentració d'escolars nouvinguts i amb necessitats educatives especials en els centres públics d'alguns barris concrets.

Per primera vegada, en el procés de preinscripció del curs 2012-2013 es farà ús de la reserva de places per a alumnat immigrant amb necessitats educatives especials que preveu la llei. "A Barcelona no es feia", va admetre Rigau, i es durà a terme a partir d'ara per millorar "la distribució equitativa entre escoles de les persones amb necessitats econòmiques i educatives ".

Una altra novetat per al pròxim curs és que les famílies optaran al doble de centres que fins ara per a la matriculació, perquè l'àrea considerada de "proximitat" -el principal criteri en l'assignació de places- s'ampliarà a més illes. En lloc de sis com fins ara, cada família tindrà un mínim de dotze centres per escollir, sis de públics i sis de concertats.

El nou model divideix la ciutat en 29 zones a partir de les quals es delimiten les àrees d'influència. Amb aquest canvi, "Barcelona serà la segona població, després de Mataró, que més nombre d'escoles posa a disposició dels pares" per a la matriculació, va dir la consellera.

També es crearà una comissió de garanties d'escolarització a Ciutat Vella per fer un seguiment especial d'aquest districte, on les escoles i instituts tenen índexs d'alumnat immigrant superiors al 40%, va explicar Rigau.

stats