SEGURETAT
Crònica 21/10/2011

Barcelona diu que només hi ha 140 prostitutes exercint al carrer

L'Ajuntament de Barcelona només xifra en 140 les prostitutes que exerceixen als carrers. La majoria es concentren a les Corts i Ciutat Vella. El nombre de denúncies es manté respecte del 2010.

Laura Díaz-roig
2 min
Batuda de la Guàrdia Urbana contra prostitutes nigerianes, presumptament sense papers, al barri del Raval de Barcelona.

Barcelona.L'Ajuntament de Barcelona ha xifrat en només 140 les prostitutes que exerceixen als carrers de la ciutat. Així ho va explicar ahir el primer tinent d'alcalde de Seguretat, Joaquim Forn, en resposta a una pregunta del grup municipal del PP a la comissió de Seguretat, on també va detallar que 52 d'aquestes prostitutes treballen al districte de les Corts -especialment a la zona del Camp Nou- i 58 al de Ciutat Vella, els dos punts on es concentra aquesta activitat des de fa anys. Al districte de Sant Martí, segons les dades del consistori, hi exerceixen habitualment una desena de dones i un grup d'uns deu transsexuals.

Durant aquest estiu, entre el juliol i el setembre, les denúncies s'han mantingut en la majoria de districtes respecte del mateix període del 2010. En l'àmbit de tota la ciutat s'han presentat 269 denúncies per oferta de serveis sexuals a l'espai públic, cinc més que l'any passat, mentre que les denúncies per demanda d'aquests serveis han estat 135, dues més que el 2010.

46% a Ciutat Vella

Tot i així, el tinent d'alcalde va destacar que, per districtes, aquest estiu les denúncies per mantenir relacions sexuals a la via pública han augmentat un 46% a Ciutat Vella. I en concret, al barri Gòtic han crescut un 113%. Aquest increment de denúncies, segons l'Ajuntament, no es deu a un creixement del nombre de prostitutes que hi ha als carrers de Barcelona, que en els últims anys ha anat a la baixa -l'any passat eren a la vora de les 200-. La pressió policial, especialment a la Rambla, ha provocat, segons Forn, que hi hagi més denúncies. Va reconèixer, però, que aquest increment és "insuficient" per acabar amb aquest problema. També va destacar que tots els cossos policials -Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i Policia Nacional- treballen per afrontar la prostitució, però que és una problemàtica difícil, ja que moltes de les prostitutes formen part de xarxes controlades per proxenetes que operen des de Catalunya i des dels seus països d'origen.

stats