FESTA MAJOR
Crònica 07/09/2011

Barcelona programa una Mercè més curta i austera

Exigències del calendari faran que la Mercè d'enguany sigui més curta. Això, juntament amb la situació econòmica actual, fan que la festa major de Barcelona sigui una de les més austeres dels últims anys.

Marcos Freijo
2 min
Barcelona programa una Mercè més curta i austera

Barcelona.Una Mercè amb un toc rus. Aquesta serà la impressió que tindran els ciutadans quan vagin a la festa major de Barcelona, que es farà del 22 al 25 de setembre. La ciutat convidada d'enguany és Sant Petersburg, agermanada amb Barcelona des dels anys vuitanta. D'aquesta manera, es vol demostrar les bones relacions que hi ha entre les dues ciutats i donar més significat a aquesta unió, ja que segons el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, es vol donar més sentit a l'agermanament entre les ciutats i no limitar-lo a la signatura d'un conveni. Un exemple d'això i de la personalitat russa que marcarà la mercè serà El ball dels cignes que es farà al Parc de la Ciutadella. Segons el regidor de Cultura, serà "el gran espectacle d'enguany".

El Parc de la Ciutadella serà un dels espais claus a l'hora d'acollir activitats de tota mena. Durant el dia hi haurà balls, danses i teatre. A la nit, el Parc es convertirà en el Parc de la Llum i estarà obert per a les activitats nocturnes.

Un altre escenari rellevant serà el castell de Montjuïc. Aquest recinte acollirà activitats de caire més circense, tant per a la canalla com per al públic més exigent. Malabaristes, equilibristes i tota mena d'acrobàcies seran els protagonistes al llarg del cap de setmana.

Tradició i catalanitat

Barcelona farà gala de les seves arrels i apostarà per tot tipus d'activitats tradicionals. Per donar a conèixer la seva personalitat catalana, acollirà per carrers i places diades castelleres, sardanes i trabucaires. També hi haurà correfocs, espectacle que l'Ajuntament vol que tingui més importància que en anys anteriors, per la qual cosa durarà més temps i tindrà un recorregut més llarg; tota la Via Laietana serà escenari de l'anomenada Porta de l'Infern.

La música no passarà desapercebuda; el Mercè Música i l'oferta del BAM faran de banda sonora de la festa major. La plaça Catalunya, la plaça Sant Jaume i el Fòrum acolliran tota mena d'actuacions musicals. Aquest últim lloc donarà molt protagonisme a grups catalans emergents dels últims anys.

La festa acabarà amb el típic espectacle pirotècnic que, aquesta vegada, tindrà les columnes de Puig i Cadafalch com a element important.

stats