Crònica 11/02/2011

Barcelona s'afegeix al clam per la dimissió de Mubàrak

A.brullet/m.ortega
2 min
Tres egipcis amb cartells que mostren la incògnita del futur d'Egipte durant la concentració.

Barcelona.Unes tres-centes persones es van manifestar ahir al vespre davant de la Delegació de la Comissió Europea a Barcelona, en una concentració convocada per la plataforma Aturem la Guerra. Cridaven "Mubàrak fot el camp" i "Mubàrak assassí". Catalans, egipcis, tunisians i ciutadans provinents de la resta del món àrab expressaven el seu rebuig al règim del president egipci a l'espera d'unes hores que podrien ser crucials.

Roser Palol, representant d'Aturem la Guerra, va llegir el manifest en què exigien el cessament del dictador Mubàrak com a copresident de la Unió per la Mediterrània, un posicionament clar dels governs europeus. També va parlar Camel Mohammed Elrazzaz, ciutadà egipci que viu a Barcelona des de fa un any i mig i que va sentenciar que, passés el que passés durant la nit, "l'època post-Mubàrak ja ha començat". Va destacar que es tracta d'una revolta pacífica sense líders i unitària.

Roser Palol va reconèixer que està satisfeta amb la reacció de la gent perquè: "Ha estat una concentració organitzada molt a última hora i posar-se en contacte amb la comunitat egípcia és difícil perquè no està gens organitzada". Mouin, un ciutadà tunisià que fa tres anys i mig que viu a Catalunya destacava el suport que ha trobat aquí amb el que va passar al seu país i ara a Egipte: "Tots els meus amics d'aquí em trucaven, en canvi, altres amics del món àrab no s'hi van interessar".

Des dels canals 24 hores

Amb un ull al televisor i l'altre a la clientela, treballadors de bars i restaurants de cuina tradicional de diferents països àrabs -en alguns casos acompanyats per família i amics- seguien, a través dels canals 24 hores, els canvis a Egipte. Al-Motaz, del Marroc, per exemple, explicava des de la barra d'un dels molts restaurants àrabs de Gràcia que seguia les notícies amb un interès especial perquè té la mare i la germana a Egipte. A l'hora dels sopars, esperava amb anhel el comiat de Mubàrak: "Viuran millor quan plegui, espero que no es faci esperar".

stats