AUTOMOCIÓ
Crònica 02/09/2011

Barcelona opta al segon cotxe elèctric de Nissan

Ara
1 min
Artur Mas i Xavier Trias a bord del Nissan Leaf, ahir.

Barcelona.La multinacional Nissan va assegurar ahir que la planta del fabricant automobilístic a Barcelona, ubicada a la Zona Franca, és una "ferma candidata" per fabricar el seu segon vehicle elèctric, la furgoneta NV200, després de llançar al mercat el seu primer elèctric, Leaf.

El grup japonès s'ha proposat "liderar el mercat del cotxe elèctric mundial" els anys vinents, i el seu conseller director general a la península Ibèrica, Manuel de la Guardia, va explicar que la firma ha invertit 4.000 milions d'euros per a la producció, "en un futur immediat", de quatre models de vehicle elèctric, inclòs el Leaf. Des d'ahir, el turisme familiar Leaf, el primer model 100% elèctric de la marca nipona i de comercialització massiva, es troba en diversos concessionaris del país i la companyia espera vendre'n fins a 500 unitats en els pròxims sis mesos (el cotxe costa 29.950 euros).

Encara que de moment la seva producció se situa al Japó i la seva fabricació a Europa s'ubicarà en un futur a la planta de Sunderland (Regne Unit), la companyia nipona ha obert la porta a la planta de la Zona Franca de Barcelona per apostar pel vehicle elèctric.

El responsable del programa Zero Emissions de Nissan, Javier Redondo, va assegurar que Barcelona és una "ferma candidata" per produir el segon vehicle elèctric de la firma, malgrat que la decisió no estigui presa encara, informa Efe.

stats