INDÚSTRIA DE LA MOTOCICLETA
Crònica 27/09/2011

Benseny s'ofereix a salvar el proveïdor Manaut

E. F.
1 min
La crisi de la moto ha estat molt intensa en l'últim any.

Barcelona.La crisi de la indústria de la motocicleta ha escanyat el proveïdor Manaut, que es veu abocat a la liquidació. La seva activitat, però, no es perdrà, ja que l'enginyeria catalana Benseny s'ha ofert a quedar-se la fàbrica de Martorelles per donar continuïtat a la producció d'aquesta empresa, que ara està en concurs de creditors.

Benseny, amb seu a Montmeló, assumirà la meitat dels treballadors que quedaven a Manaut, és a dir, 22 persones, en un termini de sis mesos. L'objectiu és poder ampliar si les coses van bé. Segons el director general de Benseny, Jordi Benseny, el que es vol és continuar amb l'activitat de soldadura de peces per a la motocicleta que s'ha fet fins ara, però també obrir-se a altres sectors. Entre els projectes amb què parteix l'empresa hi ha un acord amb Rabasa, l'històric fabricant de bicicletes, que ha ressuscitat, per desenvolupar un prototip.

La inversió prevista per tirar endavant el nou projecte industrial de Benseny ronda els 8 milions d'euros. Fins ara l'empresa s'ha dedicat principalment al desenvolupament de software i electrònica i té entre els seus clients Grifols i Técnicas Reunidas.

Manaut, un històric proveïdor del sector de les dues rodes s'ha vist especialment castigat per la baixada de les vendes. La plantilla, que havia arribat als 160 treballadors, s'ha quedat en 46 persones.

stats