RETALLADA DE PLANTILLA
Crònica 15/04/2011

Telefónica acomiadarà el 20% dels treballadors

Redacció
2 min

Barcelona.Telefónica preveu acomiadar el 20% dels seus treballadors a Espanya, segons va anunciar ahir Guillermo Ansaldo, president de la divisió espanyola de la multinacional. Els acomiadaments formen part d'un pla de retallada de costos, tal com va explicar Ansaldo a un grup d'inversors londinencs durant una presentació en què la companyia va avançar les seves previsions per al 2013.

Segons el sindicat UGT, la decisió de Telefónica implicarà que almenys 5.600 persones es quedin sense feina. La reducció de plantilla es faria mitjançant l'externalització d'algunes de les activitats de la companyia. La previsió és que tot el procés duri aproximadament tres anys, segons informa Efe.

El procés de reducció de plantilla a Telefónica de España es va iniciar el 1993. Des del canvi de segle, l'operadora de telecomunicacions ja ha acomiadat 15.000 persones. A aquesta xifra s'hi ha de sumar els 10.000 que van ser despatxats l'any 1999.

Actualment hi ha unes 32.000 persones treballant a la filial espanyola de Telefónica. D'aquestes, 27.900 empleats corresponen a la divisió de telefonia fixa, mentre que prop de 4.000 persones són de la divisió de telefonia mòbil.

El sindicat UGT, que acaba de guanyar les eleccions sindicals a Telefónica, va respondre ràpidament a l'anunci de la direcció enviant un comunicat en què s'exigia que les decisions es prenguin de manera consensuada i justificada, tal com s'ha fet en el passat. El sindicat assegura ser conscient del complicat context econòmic actual però demana que "les mesures que s'hagin d'implementar conjuguin els interessos de l'empresa amb els del conjunt de treballadors i treballadores".

Un representant de la UGT va explicar a Efe que Telefónica encara no s'ha dirigit als sindicats per comunicar quines són les seves intencions. Per la seva banda, Valeriano Gómez, ministre de Treball, va afirmar ahir que actualment no és un bon moment per realitzar retallades de personal "tan importants".

stats