Debat Successori
Crònica 02/01/2011

Blanco avala Zapatero

2 min
Rodriguez, PSOE

El relleu de José Luis Rodríguez Zapatero com a candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol l'any 2012 podria ser ell mateix. És una hipòtesi que ha agafat més força després de la compareixença de dijous passat a la Moncloa, en què va deixar clar que no pensa avançar les eleccions i que seguirà fins al final. Dirigents de la seva màxima confiança -i els seus col·laboradors més pròxims- comencen a demanar-li en públic que repeteixi com a candidat, convençuts que, tot i el desgast, Zapatero encara té recorregut polític.

A hir el número dos dels socialistes espanyols i ministre de Foment, José Blanco, va assegurar que "la millor notícia que pot donar Zapatero és que es presenta a les eleccions". En declaracions a la Cadena Ser, Blanco va afirmar que el president espanyol és "el millor actiu" que té el PSOE i va mostrar-li la seva "gratitud infinita". No va voler avançar si ell coneix o no la decisió que ha pres el secretari general del partit però la desvincula de les eleccions d'aquesta primavera.

L es travesses aquestes darreres setmanes són constants. Zapatero té clar que anunciarà la seva decisió quan políticament ho consideri oportú per evitar donar munició al PP. Els socialistes encara creuen que hi ha marge per lluitar contra unes enquestes adverses i el president espanyol ja va recordar dijous que el PSOE és un partit "competitiu". Si finalment ell no s'hi presenta, els noms que tenen més força són els del vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba, el ministre José Blanco o la ministra de defensa Carme Chacón. La premsa madrilenya es pregunta, cada cop amb més força, si no ha arribat ja l'hora de tenir una candidata a la presidència.

stats