Crònica 06/10/2011

Blanco es defensa als jutjats de presumpta corrupció

J.r.
2 min
El ministre portaveu i de Foment va dir ahir que són "rotundament falses" les acusacions.

Madrid.El ministre de Foment, José Blanco, presentarà avui als jutjats de Lugo un escrit per iniciar accions legals i penals contra un "delicte de calúmnies". El polític socialista ha decidit prendre la iniciativa després que un empresari gallec l'hagués vinculat, presumptament, en un cas de corrupció.

Segons les informacions del diari El Mundo , Jorge Dorribo, conseller dels laboratoris farmacèutics Nupel, hauria acusat Blanco de rebre comissions a canvi de posar en marxa gestions per al seu negoci. L'empresari és un dels imputats en l'anomenada operació Campió, que investiga una trama il·legal per cobrar subvencions. El ministre portaveu, en un breu comunicat, va assegurar que aquestes acusacions són "rotundament falses". Els ministeris d'Economia i Sanitat van negar que haguessin concedit les ajudes que havia sol·licitat Nupel.

Dimissions al BNG i al PP

Fins ara, aquests fets han comportat la dimissió de dos parlamentaris gallecs que presumptament haurien participat en l'entramat. Ahir va dimitir el diputat autonòmic del BNG Fernando Blanco, que també va renunciar a la candidatura al Senat per poder defensar-se. Fernando Blanco, exconseller d'Indústria, va negar qualsevol implicació i, com el ministre de Foment, va anunciar accions legals per protegir la seva honorabilitat. Dimarts també va deixar l'escó Pablo Cobián, del PP, i els càrrecs a l'Ajuntament d'Oleiros, a la Corunya.

En plena precampanya electoral, el PP es va apressar ahir a demanar al ministre portaveu, i mà dreta de José Luis Rodríguez Zapatero, que dimiteixi. La portaveu parlamentària, Soraya Sáenz de Santamaría, va recordar "el nivell d'exigència" de Blanco en altres situacions "semblants", en referència al cas Gürtel i a la renúncia del president valencià, Francisco Camps. "Ara li toca assumir la pròpia responsabilitat", va sentenciar. El PSOE va assegurar que confia plenament en la innocència de Blanco.

stats