EMPRESA
Crònica 11/04/2012

Boí Taüll presenta concurs de creditors

La suspensió de pagaments presentada ahir per l'estació d'esquí de Boí Taüll afegeix incertesa sobre el seu futur. La setmana passada, l'empresa gestora va presentar un ERO temporal per a 90 treballadors.

Vicenç Moliné
2 min
L'estació d'esquí Boí Taüll va tancar abans d'acabar la temporada per evitar pèrdues més elevades.

BARCELONA.Promocions Turístiques de la Vall, l'empresa que gestiona l'estació d'esquí Boí Taüll, va presentar ahir concurs de creditors als jutjats de Barcelona. La decisió arriba una setmana després de presentar-se un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectava 90 treballadors i augmenta els dubtes sobre el futur de les instal·lacions.

L'empresa és propietat en un 98% de la immobiliària Nozar, que també està en procés de renegociar el seu deute des de l'octubre del 2009. De fet, Promocions Turístiques de la Vall era de les poques empreses del grup encapçalat per Nozar que no havia presentat concurs de creditors després que el Balneari Aguas de Panticosa, a l'Aragó, en una situació semblant a la de Boí Taüll, també en presentés un.

L'empresa gestora de l'estació Boí Taüll va justificar el concurs pel passiu de 40 milions que arrossega. La direcció va convocar a última hora de dilluns el comitè d'empresa, que es va reunir ahir al matí d'urgència, per anunciar la nova mesura, que s'afegeix a la suspensió de 90 llocs de treball des de l'1 d'abril fins al 31 d'octubre previstos en l'ERO.

La falta de neu d'aquesta temporada d'esquí ha accentuat la pressió sobre els comptes de l'empresa, que va tancar abans de Setmana Santa per evitar augmentar les pèrdues de l'exercici. La decisió va ser criticada per CCOO, que considera que l'ERO posa en perill la celebració dels Sky Games, el campionat del món de skyrunning que aquest estiu havia d'ocupar 800 llits del complex turístic de la vall.

Promeses del Govern

El delegat del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Albert Alins, va assegurar que era previsible l'anunci de concurs de creditors i va afegir que el Govern es posarà a disposició del territori per la importància econòmica i social que l'estació d'esquí té per a la comarca de l'Alta Ribagorça.

Va defensar, però, que les empreses privades siguin les que gestionin l'oferta turística de la vall, tot i que sense tancar la porta a una participació pública en cas que fos necessari.

L'alcalde de la Vall de Boí, Joan Peralada, va insistir que la prioritat ha de ser l'obertura de l'estació la temporada vinent, ja que el seu funcionament garanteix 400 llocs de treball. Pel que fa a la celebració dels Sky Games, Peralada va garantir que es faran.

stats