Repressió militar
Crònica 31/05/2011

Bombardejos al Iemen

1 min
Bombardejos al Iemen

Tant el govern d'Ali Abdul·là Sàleh com també l'oposició iemenita continuen llançant missatges que fan créixer cada cop més les especulacions d'una possible guerra civil al país. L'exèrcit va atacar ahir amb un raid aeri la ciutat de Zingibar, al sud, a mans d'islamistes i d'Al-Qaida des de la setmana passada, segons fonts governamentals. D'altra banda, les forces de seguretat del règim van disparar amb foc real durant la matinada de dilluns contra els manifestants de Taïz, la segona ciutat més gran del Iemen, i van causar almenys 20 morts.

Els líders de l'oposició acusen Sàleh de deixar caure la ciutat de Zingibar a mans d'Al-Qaida i grups islamistes radicals per intentar desestabilitzar la zona i tenir més pretextos per atacar. A Taïz va haver-hi ahir desenes de detencions i la policia va cremar les tendes dels manifestants que estaven acampats en una de les places més cèntriques. Des de fa uns dies hi ha batalles contínues entre les forces de l'exèrcit i milícies islàmiques. A la regió hi hauria centenars de ferits i sis víctimes.

França va reconèixer ahir que en la mesura que augmenten les hores hi ha més raons per assegurar que s'han segrestat els tres cooperants francesos que van desaparèixer dissabte al sud-est del país. Tot i això, encara no s'ha reivindicat res. Aquest fet és comú en un dels països més pobres del planeta. Però els enfrontaments, tant a la capital, Sanà, com al sud, posen cada vegada més complicades les coses a la comunitat internacional, que veu com es gesta una guerra civil al Iemen.

stats