URBANISME
Crònica 25/12/2011

Els Bombers de BCN, de nou a la caserna del Poble-sec

Maria Ortega
2 min
L'antiga caserna dels Bombers al carrer Lleida  és a tocar de l'Escola Jacint Verdaguer.

BARCELONADesprés de més d'una dècada d'haver-ne marxat, els Bombers de Barcelona estan ara mateix a un pas de recuperar l'antiga caserna del carrer Lleida, al Poble-sec. Un espai que, des del 2007, l'Escola Jacint Verdaguer tenia coll avall que s'havia de convertir en la solució al seu problema crònic de manca d'espai. La caserna està paret per paret amb aquest centre i ja fa quatre anys que el districte de Sants-Montjuïc es va comprometre a oxigenar-lo -l'escola no té gimnàs ni cuina i aprofita un celobert per al menjador- afegint-hi les antigues instal·lacions dels Bombers, que actualment usa de manera temporal el Cos Nacional de Policia a l'espera de traslladar-se a la renovada comissaria de la Verneda.

La història, però, ha fet un tomb. L'Ajuntament de Barcelona es va comprometre a escoltar, també, les demandes del cos de Bombers que, a principis d'any, es va postular per recuperar la caserna. La proposta incloïa la premissa que l'escola guanyés un espai de la Fira de Barcelona per possibilitar l'ampliació planificada. El nou equip de govern municipal es va trobar aquest joc d'encaixos sobre la taula i va demanar temps abans de prendre decisions.

L'última trobada entre el regidor del districte, Jordi Martí, i la direcció de l'Escola Jacint Verdaguer, però, ja deixa poc marge de dubte i fa decantar la balança cap als Bombers. L'Ajuntament va confirmar el vistiplau de la Fira a entrar en aquesta carambola i, a curt termini, té previst reunir-se amb el Consorci d'Educació de Barcelona per donar cos a la proposta. Si no hi ha nous girs, doncs, els Bombers recuperaran la caserna del carrer Lleida. La primera idea que havien exposat era muntar-hi un parc de la prevenció -una mena de museu dinàmic, on organitzar les visites escolars que es feien a la caserna del carrer Provença abans que s'enderroqués-, però últimament ha guanyat més pes la possibilitat de traslladar al carrer Lleida les oficines que els Bombers de Barcelona tenen llogades al 22@ i, així, reduir costos.

stats