DEFENSA DEL CATALÀ
Crònica 27/03/2012

Bonet deixa la vaga de fam per motius de salut

Enric B. Abelló
1 min

PALMA.El professor jubilat que feia vaga de fam a Palma en defensa del català va deixar ahir la protesta després de 26 dies sense menjar. Ho va fer després que l'hi demanés la junta de Jubilats per Mallorca, l'entitat que ha organitzat l'acció, per motius de salut. El metge que ha seguit el cas feia dies que ho recomanava, sobretot quan es va adonar que la seva situació havia empitjorat molt els últims dies.

Justament abans d'ahir, al final de la manifestació que va reunir desenes de milers de persones al centre de Palma, també li havien demanat que deixés la protesta la cantant Maria del Mar Bonet i l'actor Simó Andreu, que en van llegir el manifest, i el president de l'Obra Cultural Balear, Jaume Mateu. El mateix dia, però, un altre membre de Jubilats per Mallorca, Tomeu Amengual, havia començat una nova vaga de fam. De fet està previst que més endavant s'hi afegeixin més activistes del col·lectiu.

Jaume Bonet, que té 63 anys i havia treballat de professor de català, haurà de tornar a menjar a poc a poc, començant per alguns líquids i sucs fins que recuperi la normalitat gradualment. Ja feia dies que estava molt cansat i passava cada cop més estones estirat o dormint. Bonet ja havia dit des d'un bon principi que no volia morir-s'hi, en la vaga de fam, però que pretenia "jugar fort" per empènyer la societat civil de les Illes Balears a mobilitzar-se en defensa de la llengua pròpia.

stats