MOVIMENTS INTERNS
Crònica 24/11/2011

Bono convida el PSOE a pensar només en Espanya

Ara
2 min
L'encara president del Congrés, José Bono, en una compareixença de premsa recent.

MADRID.L'encara president del Congrés de Diputats, José Bono, va recomanar ahir al seu partit "centrar-se en les persones" i "no competir amb els partits nacionalistes". "Posar l'accent en persones és el que pot tornar-nos la importància electoral, numèrica, ideològica, que ha tingut aquest partit", va afirmar Bono després de la reunió de la mesa de la diputació permanent. El president del Congrés sosté que "s'ha d'apostar a l'engròs, per Espanya, i no a la menuda, que són els territoris que integren Espanya". "Aquesta és la clau per sobre de qualsevol altra consideració", va concloure Bono, que va insistir que el partit socialista ha de deixar de centrar-se en els territoris perquè "no és un partit nacionalista". Les paraules de Bono, sempre polèmiques, van rebre resposta des de dins del PSOE.

El president d'Andalusia, José Antonio Griñán, va contestar-li dient que no creu que calgui "contraposar" Espanya als seus territoris perquè "no hi ha Espanya sense territoris, no hi ha Espanya sense regions, ni sense andalusos, catalans, bascos o madrilenys". En declaracions a la Cope, Griñán va explicar: "Tots els que estem en una o altra regió el que defensem és el valor Espanya", va precisar Griñán, abans d'afegir que el futur del PSOE el decidirà el congrés que aquest partit celebrarà al març.

En aquest sentit, Griñán no va voler parlar de candidats a la secretaria general del partit, perquè creu que és "prematur" i ningú s'ha postulat per a això. I després de reconèixer que a les eleccions els han donat "la garrotada més gran de la història del PSOE ", va tornar a defensar la feina feta per Alfredo Pérez Rubalcaba, que "no té cap responsabilitat en el que ha passat ".

En qualsevol cas, va garantir que el dia del tancament del congrés federal, al mes de febrer, que se celebrarà a Andalusia, tots setan "darrere del secretari o secretària general". El líder andalús va defensar en el seu dia la candidatura de Carme Chacón com una de les més plausibles.

stats